Πύργος, Ανάβρυτα

Επιτέλους και… δικτυακοί!

Το έχουμε φωνάξει πια σε όλους τους τόνους ότι η δημιουργία του Συνδέσμου των Αναβρυτινών Αποφοίτων έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αναντίστοιχη της επιθυμίας των χιλιάδων αποφοίτων του ιστορικού και αγαπημένου μας Σχολείου. Έγινε όμως. Και όχι μόνο έγινε αλλά αργά και σταθερά χτίζει τις απαραίτητες για τη λειτουργία και την μακροημέρευσή του δομές.

Σε λίγους μόνο μήνες το καταστατικό του ετοιμάστηκε, οι πρώτες εκλογές του στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, έδρα βρέθηκε –ακόμα και αν δεν είναι προς το παρόν στο χώρο που ονειρευόμαστε-, η φορολογική του υπόσταση εδραιώθηκε, δίαυλοι επικοινωνίας με τους συλλόγους αποφοίτων των άλλων πρότυπων σχολείων άνοιξαν, ακόμα και ο web τραπεζικός του λογαριασμός ανοίχτηκε. Και επειδή μιλάμε για Σύνδεσμο με μέλη ήδη κάποιες εκατοντάδες… ελληνόπουλα, πρόλαβαν να γίνουν και οι πρώτοι μικροκαβγάδες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε alumni αλλά… απόφοιτοι.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κινητήριος μοχλός για τη δημιουργία του Συνδέσμου μας ήταν η νοσταλγία των ιδρυτικών μελών του για τις πολεμίστρες του Πύργου, την τραπεζαρία του Ανατολικού, το καταπληκτικό θεατράκι του Σχολείου μας. Όπως είναι επίσης απόλυτα βέβαιο ότι σημαντικό μέρος της δράσης του Συνδέσμου μας θα είναι να φέρει ξανά στο ίδιο τραπέζι, στην ίδια εκδρομή, στον ίδιο χορό αγόρια και κορίτσια που έζησαν και αγάπησαν τα Ανάβρυτα. Αλλοίμονο όμως αν ο ΣΥΝ.ΑΠ.τ.Α. εξελιχθεί σε μια Λέσχη Αναμνήσεων. Η φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στήριξη στο σημερινό Σχολείο και αλληλεγγύη στους αποφοίτους αυτών των 67 χρόνων της λειτουργίας του. Γενικούς και Κλασσικούς, οικότροφους και εξωτερικούς, υπότροφους και μη.

Και επειδή βρισκόμαστε αισίως στο 2016 δε μπορεί παρά σημαντικό μέρος της επικοινωνίας μας να γίνεται δικτυακά. Αυτό το site θέλει να γίνει ένα από τα καθημερινά “χτυπήματα” όλων των Αναβρυτινών. Μέρος μόνο του περιεχομένου του θα είναι οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και οι προσκλήσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Εδώ θα ξαναβρούμε τους συμμαθητές μας, θα θυμηθούμε τους καθηγητές μας, θα ανακαλέσουμε φωτογραφικές μνήμες και ιστορίες του Σχολείου, θα αναζητήσουμε συνεργασία με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και ταιριάζουμε, θα προσφέρουμε χέρι βοήθειας στους μελλοντικούς απόφοιτους και τους δασκάλους τους.

Εκκλησάκι, Ανάβρυτα

Περιμένουμε και άλλους φίλους στην παρέα. Περιμένουμε πιο πολλούς από τις νεότερες ηλικίες, περιμένουμε πιο πολλές γυναίκες. Το site μας θέλει να αποτελέσει Βήμα και Αφορμή για όποιους είναι επιφυλακτικοί, σκεπτικιστές ή απλά… αμελείς. Σε κάθε περίπτωση η 15μελής Επιτροπή Επικοινωνίας που διαχειρίζεται το site περιμένει ιδέες και προτάσεις και κυρίως τα νέα και τις δραστηριότητες των απανταχού της γης Αναβρυτινών!

Γιώργος Λιούκας ‘78