Η Ομάδα Επικοινωνίας καλωσορίζει τα Μέλη του ΣΥΝΑΠτΑ στον διαδικτυακό του χώρο.

Καθώς η συνάντησή μας εδώ δεν είναι φυσική και άμεση, καλό θα είναι να τηρήσουμε τους στοιχειώδεις κανόνες διαδικτυακής ευπρέπειας (netiquette) όταν παρεμβαίνουμε στην σελίδα με τον λόγο μας.

  1. Μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα, καθώς δίνουν την εντύπωση ότι φωνάζετε.
  2. Να χρησιμοποιείτε κόσμιο λεξιλόγιο, χωρίς να προσβάλλετε και να εκθέτετε τρίτους ή και τον εαυτό σας.
  3. Να είστε υπομονετικοί με τους καινούργιους – και στην ιστοσελίδα αλλά και στο διαδίκτυο γενικότερα. Για όλους μας υπήρξε μια πρώτη φορά!
  4. Να αποφεύγετε το spamming (επαναλαμβανόμενη δημοσίευση συγκεκριμένου μηνύματος).
  5. Να είστε φειδωλοί στην χρήση των emoticons (για όσους δεν γνωρίζουν, emoticons είναι εκείνες οι φατσούλες που μπαίνουν αντί κειμένου για να εκφράσουν διάφορα συναισθήματα). Η υπερβολική χρήση emoticons σε ένα κείμενο κουράζει και εκνευρίζει τους άλλους.
  6. Να φροντίζετε πάντα αυτό που δημοσιεύετε να έχει άμεση σχέση με το εκάστοτε θέμα. Προτού οριστικοποιήσετε την δημοσίευσή του, διαβάστε προσεκτικά αυτό που γράψατε.
  7. Μην δημοσιοποιείτε πολύ προσωπικές ιστορίες, δικές σας ή άλλων. Να θυμάστε ότι ακόμη κι ένας κλειστός διαδικτυακός τόπος μπορεί να γίνει δημόσιος, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να μοιραστεί ή να διαδώσει κάτι μέσω screenshot (=στιγμιότυπο οθόνης).
  8. Αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιείτε αστεϊσμούς ή ανέκδοτα που μπορεί να περάσουν διαφορετικό μήνυμα από την αρχική μας πρόθεση, λόγω της έλλειψης της αμέσου επαφής.
  9. Πέραν της προβολής του επαγγελματικού σας προφίλ, να αποφεύγετε να διαφημίζετε προϊόντα ή υπηρεσίες τρίτων.
  10. Να σέβεστε τις απόψεις των άλλων. Ακόμη και σε περίπτωση διαφωνίας, χρησιμοποιήστε επιχειρήματα και όχι μειωτικό λόγο ή εκφοβισμό. Επίσης, μην πυροδοτείτε τις όποιες έντονες διαφωνίες.